>
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Magic of Darkness
FOR IN DREAMS, WE ENTER A WORLD THAT'S ENTIRELY OUR OWN


Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Mondd el a titkod!

Válts gyorsan!

Felhasználónév:


Jelszó:


Latest topics
Vendég

Alexander V. Spark
Szomb. Ápr. 15, 2017 8:59 pm


Gwyneth Moss
Vas. Ápr. 09, 2017 6:40 am


Gwyneth Moss
Vas. Ápr. 09, 2017 6:39 am


Gwyneth Moss
Vas. Ápr. 09, 2017 6:37 am


Gwyneth Moss
Vas. Ápr. 09, 2017 6:37 am


Csoportok
Ki van itt?


Nincs

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég
A legtöbb felhasználó (44 fő) Szomb. Szept. 24, 2016 4:23 pm-kor volt itt.


Share
 

 Azt olvasni, avagy IC hírek

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet


Raziel Z. Arkell

Kor :
38
Hozzászólások száma :
210
Hírnév :
2

TémanyitásTárgy: Azt olvasni, avagy IC hírek   Azt olvasni, avagy IC hírek EmptySzomb. Szept. 24, 2016 12:02 am

Az újságok lapjain

Különféle újságokból olvashattok majd itt szemelvényeket, melyekről a karaktereitek vagy hallanak, vagy nem. Nem szükségszerű felhasználni az innen szerzett információkat, azonban játékszínesítő elemként funkcionálhatnak.

Kalkuláljatok vele, hogy egyes médiumok valótlan híreket is leközölhtnek, esetleg túlzóan adhatnak elő, más színben tűntethetnek fel, vagy éppen elhallgathatnak olyan dolgokat, amik egyeseknek kényelmetlenek lennének, ha napvilágot látnának...

Továbbá: minden újságban lehetőségetek van apróhirdetéseket feladni a legkülönfélébb témákban - ezt tegyétek meg bátran, bármely adminnál PM-be.


"Felkelsz és az arcodra egy mosolyt festesz, ez is kell a mindennapos jelmezedhez. Milyen szép vagy! Újra játszol, újra élsz, magányodról nem beszélsz, hangok hívnak, visszatérsz; nem szeretsz és nem remélsz... Ugye nem félsz?"


A hozzászólást Raziel Z. Arkell összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Okt. 10, 2016 9:22 pm-kor.
Vissza az elejére Go down


Raziel Z. Arkell

Kor :
38
Hozzászólások száma :
210
Hírnév :
2

TémanyitásTárgy: Re: Azt olvasni, avagy IC hírek   Azt olvasni, avagy IC hírek EmptyHétf. Okt. 10, 2016 9:14 pm

Reggeli Próféta - Október 10


Elkapták Arabella Shaw-t!
A Mágiaügyi Miniszter személyesen számolt be róla, hogy az elmúlt hetekben gyakorivá váló támadások kitervelőjét, a hírhedt Arabella Shaw-t végre sikerrel kapták el aurorjaink, ezzel biztonságosabbá téve boszorkányok és varázslók százainak mindennapjait. Arabella kihallgatása nyomán halálfalók egy kisebb csoportját sikerült tetten érni, akik gyorsított eljárással lesznek bíróság elé állítva.

Az év leginkább várt meccse?

Kitűzték a népszerű Falmouth Falcons idei legfontosabb kviddiccs meccsének időpontját és helyszínét. A meccset a lengyel válogatott, a Grodzisk Goblins ellen játsszák majd a lengyelországi Grodzisk Mazowiecki mellett. A mérkőzésre 2000. december elsején, pénteken kerül sor, délután 3 órától. A lengyel szervezők nyilatkozata szerint több száz varázslót és boszorkányt várnak a meccsre, aminek idején számtalan meglepetéssel is készülnek.

Határozatlan időre bezár a Mágikus Menazséria?
Az Abszol út alighanem leghíresebb kisállat-kereskedése legalább két hétre bezárni kényszerül, mivel illegálisan tartott runespoor tojásokra, valamint kifejlett egyedekre találtak az üzletben a Varázsbűn-üldözési Járőrszolgálat emberei. Az ügy kivizsgálásáig az üzlet nem nyithat ki. A szolgálat vezetője elmondta, hogy elégedett emberei eredményes intézkedéseivel, és hamarosan újabb ellenőrzésekre lehet számítani.

ELTŰNT
Eltűnt a Raymond Artmenson, a Mágikus Közlekedésügyi Főosztály munkatársa. Ezúton kérjük, ha bárki bármit tud róla, haladéktalanul tájékoztassa a Minisztérium illetékeseit. A Minisztérium tájékoztatása szerint a nyomravezető 100 galleonnal lesz gazdagabb!


"Felkelsz és az arcodra egy mosolyt festesz, ez is kell a mindennapos jelmezedhez. Milyen szép vagy! Újra játszol, újra élsz, magányodról nem beszélsz, hangok hívnak, visszatérsz; nem szeretsz és nem remélsz... Ugye nem félsz?"
Vissza az elejére Go down


Raziel Z. Arkell

Kor :
38
Hozzászólások száma :
210
Hírnév :
2

TémanyitásTárgy: Re: Azt olvasni, avagy IC hírek   Azt olvasni, avagy IC hírek EmptyHétf. Okt. 10, 2016 9:16 pm

Hírverő - Október 10


Megtalálták Neville Longottomot?!
A Minisztérium álláspontja szerint Neville Longbottom Ausztrália partjainál jár, hivatalos kiküldetésen, mely szerint egy ritka ereklye feltárásában segédkezik.
DE MI AZ IGAZSÁG?
Minisztérium-közeli forrásaink megerősítették, hogy a Minisztérium nagy erőkkel kutat a jelenleg is eltűntként számontartott varázsló után. A fiút többen is látni vélték az Osztrák Alpokban! Egy húsz év körüli nő arról számolt be, hogy a fiatal férfi tőle kért segítséget, hogy segítsen összeszedni a Harry Potter gyógyításához szükséges, igen ritka összetevőket, amelyek pontos mibenlétéről ugyan nem számolt be, arról azonban igen, hogy előreláthatólag Oroszországban folytatódik a keresés. Ezzel egy időben az Amazonas partjának mentén elterülő apró kis faluban felfedeztek egy táborhelyet, amit többen is Longbottom előző búvóhelyének gondolnak. Egyesek egyenesen azt terjesztik, hogy a fiatal férfi bujkál, ami azonban nyilvánvaló hazugság, hiszen köztudott, hogy a narglik tojásaikat előszeretettel rakják le az Alpokhoz hasonló helyeken, így vitán felülálló tény, hogy Neville-nek ezekre is szüksége van. Ezúton szeretnénk minden olvasónkat arra buzdítani, hogy amennyiben ilyesmiket talál, azt sürgősen juttassa el a szerkesztőséghez, hogy mi megfelelő helyen őrizhessük azt a visszatérő Neville Longbottom számára!

Hogyan óvjuk kertjeink?
Anglia-szerte egyre nagyobb a meztelen csiga populáció, és lapunk értesülései szerint egyre többen küzdenek ellenük egyre elkeseredettebben. A legújabb szerek azonnali hatást kínálnak, így a legújabb cikkek a korábbi számokban már taglalt problémát a problémát megoldottnak tekintik.
DE MI AZ IGAZSÁG?
Kiirtásukat semmiképpen sem javalljuk, hiszen az az élet ellen való tett, ráadásul tetemeik remek táplálékul szolgálhatnak a doxy-k lárvái számára, így a következő, sokak számára nehézséget jelentő probléma a csigák nagy fehérjetartalmú tetemeinek megfelelő eltávolítása jelenti. Szerkesztőségünk vizsgálatai alapján a legjobb megoldást az ördöghurok nevű növény jelentheti, amely nem csupán elpusztítja a csigákat, de egyúttal a kellemetlen maradványokat is eltünteti. Mindezek mellett táplálékául remekül megfelel a legtöbb egyéb kártevő, sőt, a kéretlen betörők is.

Veszélyes a Roxfort birtok?
Az iskola mindennapjai háborítatlanul zajlanak, a diákok oktatása és védelme elsődleges szempont ezekben a viharos időben is. A tanév eleje jól indult, két gyermeken kívül valamennyien az iskola tanulói lettek, akik idén megkapták a felvételükről szóló tájékoztatót – nyilatkozott az iskola.
DE MI AZ IGAZSÁG?
Biztos forrásból értesültünk róla, hogy a Roxfortban többen is észleltek egy, a birtok határán elterülő Rengetegben élő mantikórt. A mantikórokról tudvalevő, hogy bőrük visszaveri szinte az összes ismert bűbájt, szúrása pedig halálos. Egy iskolai forrás szerint a lény csupán egy rosszul kezelt anyag füstje okozta hallucináció eredménye, azonban ezt semmi sem támasztja alá.

Apróhirdetés:

Figyelem! Amennyiben hirdetni szeretne, vagy van egy érdekes híre, értesülése, amiről érdemes lehet tudósítani, kérjük, azt haladéktalanul tudassa velünk!


"Felkelsz és az arcodra egy mosolyt festesz, ez is kell a mindennapos jelmezedhez. Milyen szép vagy! Újra játszol, újra élsz, magányodról nem beszélsz, hangok hívnak, visszatérsz; nem szeretsz és nem remélsz... Ugye nem félsz?"
Vissza az elejére Go down


Raziel Z. Arkell

Kor :
38
Hozzászólások száma :
210
Hírnév :
2

TémanyitásTárgy: Re: Azt olvasni, avagy IC hírek   Azt olvasni, avagy IC hírek EmptyKedd Dec. 06, 2016 5:10 pm

Reggeli Próféta - December 6


Újabb Minisztérium sikertörténet
A Mágiaügyi Miniszter személyesen számolt be róla, hogy sikerült elkapni a hírhedt halálfalót, Bradley Russelt. A férfi százfűléfőzetet használva próbát nagyobb összeget felvenni a Gringottsból, amikor elkapták, ezzel potenciálisan meghiúsítva a halálfalók terveit is. Az összeget elkobozták, és a Harry Pottert megtámadó kórság gyógyítására fogják fordítani.

Nem várt siker
A népszerű Falmouth Falcons idei legfontosabb kviddiccs meccsének a vártaknál nagyobb nézettsége volt. A meccset a lengyel válogatott, a Grodzisk Goblins ellen játszották a lengyelországi Grodzisk Mazowiecki mellett. A mérkőzésre a megtett fogadások száma kimagaslóan magas volt, ennek ellenére a várakozásokkal ellentétben a Falcons csapata képtelen volt nyerni, mi több, hatalmas – mintegy háromszázhúsz – pont különbséggel, 110-430 pontra kaptak ki. A pontos végeredményt eltalálók hatalmas nyereményt tudhatnak magukénak. A lengyel szervezők elégedettek, jövőre több nagyszabású mérkőzést is terveznek.

Veszély a saját kertünkben?
Az elmúlt időszakban sok varázsló és boszorkány esett áldozatául a saját kertjébe telepített ördöghuroknak. Ezúton is óva intünk mindenkit, hogy ilyen növényt tartson udvarán: az ördöghurok gyilkos szándékú, különösen veszélyes teremtmény, mely nem csak az illetéktelen behatolót, de saját gazdáját is kész megölni. Ezúton is figyelmeztetjük olvasóinkat, hogy a növény kiirtásával NE próbálkozzanak egyedül!

ELKAPTÁK
Eltűnt egy hat főt számláló auror csapat négy tagja is, miközben hivatalos ügyben jártak el! Két társuk jelenleg is a Szent Mungóban fekszik. A Minisztérium nagy erőket mozgósítva kereste az elkövetőket, míg végül sikerült elkapniuk Oscar Everett-et, aki megalapozottan hozható összefüggésbe az üggyel. Everett vádolható továbbá egyebek mellett azzal, hogy runespoor tojásokat csempészett az országba. Feltételezések szerint a férfi egy nagyobb csempész-hálózat egy kulcsfigurája, mely felszámolásán a Minisztériuum jelenleg is dolgozik.


"Felkelsz és az arcodra egy mosolyt festesz, ez is kell a mindennapos jelmezedhez. Milyen szép vagy! Újra játszol, újra élsz, magányodról nem beszélsz, hangok hívnak, visszatérsz; nem szeretsz és nem remélsz... Ugye nem félsz?"
Vissza az elejére Go down


Raziel Z. Arkell

Kor :
38
Hozzászólások száma :
210
Hírnév :
2

TémanyitásTárgy: Re: Azt olvasni, avagy IC hírek   Azt olvasni, avagy IC hírek EmptyKedd Dec. 06, 2016 5:11 pm

Hírverő - December 6


Neville Longottom újra eltűnt?!
A Minisztérium kitart azon álláspontja mellett, amely szerint Neville Longbottom Ausztrália partjainál egy ritka ereklye feltárásában segédkezik, hivatalos kiküldetésben.
DE MI AZ IGAZSÁG?
Biztos forrásból tudjuk, hogy Neville továbbutazott az Alpokból, és jelenleg India partjainál jár, azonban pontos hollétéről nincs információnk. Meg nem erősített hír szerint a Minisztérium is elveszítette őt szem elől. Kérjük, aki látja, haladéktalanul keresse szerkesztőségünket, hogy megírhassuk, az ifjú mit keres, mikét lehet szerkesztőségünk, és olvasóink a segítségére.

Hogyan óvjuk kertjeink?
Korábbi számunkból megtudható volt, hogy miként is lehet a legegyszerűbben védekezni a kerteket veszélyeztető, országszerte egyre inkább elszaporodó meztelen csigák ellen. A módszer működőképességét mutatja, hogy a kertjeikbe ördöghurkot telepítők birtokain jelentősen átalakult a helyi állatvilág. Rossz nyelvek szerint mindez azonban elsősorban az emberre veszélyes.
DE MI AZ IGAZSÁG?
Az ördöghurok egy, az emberrel szemben békés, jól kezelhető növény, mindezek mellett igénytelen, kevés foglalkozást igényel. Megfelelő tartás mellett ártalmatlan, hiszen a gondos gazda legfőbb ismérve, hogy tudja, miként kezelje a saját kertjében élő növényeket. Ezt az ördöghurok – nagyon figyelmesen – a ház őrzésével, és a kert védelmével hálálja meg. Azonban mivel veszélyessége mellett egy fontos, kormány-közeli lap is kiállt, így lehetetlen nem észrevenni, hogy a Mágiaügyi Minisztérium kiszolgáltatottnak akarja látni az embereket. Ennek egyetlen lehetséges magyarázata az, hogy a Minisztériumba olyan sötét varázslók szivároghattak be, akiknek a varázslótársadalom bukása az érdekük. Ezúton is reménykedünk, hogy a következő számig senki sem dobja ki kedvencét – amelyben is megtudhatjuk, miként védhetjük meg leginkább a kártevőktől ezt a kedves kis kertlakót.

Előkerült Gilbert Flamel?
Nicholas Flames és felesége, Perenell halála után a varázslótársadalmat kisebb sokként érte Gilbert Flamel eltűnése – hiszen a fiú a haláluk hírére sem tért vissza. Rossz nyelvek a híres pár halálával is összefüggésbe hozták.
DE MI AZ IGAZSÁG?
Az ifjú Flamel a bölcsek kövének méltán híres feltalálójának halála előtt tűnt el, információink szerint bejárva több országot is. Útvonala akár bujkálás is lehetne, azonban az időpontok miatt ezt kizárhatjuk. Egyetlen valós válasz maradt, mely szerint Gilbert Neville Longbottom társa volt, és őt segítette, hogy közösen megleljék a fiú által keresett dolgokat.

Apróhirdetés:
Figyelem! Amennyiben hirdetni szeretne, vagy van egy érdekes híre, értesülése, amiről érdemes lehet tudósítani, kérjük, azt haladéktalanul tudassa velünk!


"Felkelsz és az arcodra egy mosolyt festesz, ez is kell a mindennapos jelmezedhez. Milyen szép vagy! Újra játszol, újra élsz, magányodról nem beszélsz, hangok hívnak, visszatérsz; nem szeretsz és nem remélsz... Ugye nem félsz?"
Vissza az elejére Go down
TémanyitásTárgy: Re: Azt olvasni, avagy IC hírek   Azt olvasni, avagy IC hírek Empty

Vissza az elejére Go down
 
Azt olvasni, avagy IC hírek
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Magic of Darkness :: 9 és 3/4-ik vágány :: Kommunikációs részleg :: Hírek-
Ugrás: