>
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Magic of Darkness
FOR IN DREAMS, WE ENTER A WORLD THAT'S ENTIRELY OUR OWN


Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Mondd el a titkod!

Válts gyorsan!

Felhasználónév:


Jelszó:


Latest topics
Vendég

Alexander V. Spark
Szomb. Ápr. 15, 2017 8:59 pm


Gwyneth Moss
Vas. Ápr. 09, 2017 6:40 am


Gwyneth Moss
Vas. Ápr. 09, 2017 6:39 am


Gwyneth Moss
Vas. Ápr. 09, 2017 6:37 am


Gwyneth Moss
Vas. Ápr. 09, 2017 6:37 am


Csoportok
Ki van itt?


Nincs

Jelenleg 3 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendég
A legtöbb felhasználó (44 fő) Szomb. Szept. 24, 2016 4:23 pm-kor volt itt.


Share | 
 

 Mina patikája

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet


avatar

Kor :
27
Hozzászólások száma :
32
Hírnév :
0

TémanyitásTárgy: Mina patikája   Szomb. Okt. 22, 2016 4:56 pm

Tüskés orchideaLatin nevén: Orchidaceae spinetum
Virága: ötévente egyszer nyílik. A legtöbb mérgező bájital ellen hatásos, mivel alapanyagként eddig sikeresen hatástalanította a testben felgyűlt káros anyagot. Ez leginkább a növény tüskéjének a mérgére vonatkozik, de előfordult már, hogy gyilkos galóca vagy a szarvasgomba mérgezés ellen használták fel. Ugyanúgy hatásos lehet az allergiásoknak is, csupán kisebb mennyiséget kell felhasználni a virág szirmaiból. Ezekben az enyhébb esetekben inkább a hatás a cél. Bár, tény, hogy amikor az ellenszer beadásáról van szó, akkor minden tényező fontos. Viszont minden csak akkor lehetséges, ha frissen, szinte a virágzás pillanatában hozzáadják az bájitalhoz. Nagyon érzékeny az érintésre, ezért csak bűbájjal lehet eltávolítani a szárról és a főzetbe tenni. A virágok lehetséges színei: lila, kék, zöld, sárga és rózsaszín.
Tüskék: lassan ható tetrodotoxin idegmérget termelnek. Az óvatlan embernek egy karcolás is elég, hogy veszélybe sodorja az életét. Lassan fejti ki a hatását, de mikor hatni kezd, akkor már nem lehet megállítani, vagy csak visszafordíthatatlan károsodásokkal. Eltávolításuk pont ezért nagy odafigyelést igényel.
Indák: saját életet élnek. A közeledő alakra észrevétlenül tekeredik fel, és tapadásának köszönhetően nehéz eltávolítani. Egy elég idős példány indái több méteresek is lehetnek, ezért képesek megfojtani áldozatukat.

Évelő, a tüskék minden évben kifejlődnek. A földnek meghatározott ph értékűnek kell lennie. Ilyen talaj csak Olaszországban és annak is csak egy bizonyos területén fedezhető fel. Szabadon növő növény, nehezen viseli az üvegházat. Ha mégis arra kényszerülünk, hogy abban neveljünk fel egy palántát, akkor csak úgy van rá lehetőségünk, ha a növény közelében nincs más, mivel nem összezárható velük. A növény indái megfojtanák a közvetlen közelében lévő többi növényt, hogy megfelelő mennyiségű napfényhez jusson.

Bájitalok:
Légzés leállító idegméreg
A bájitalt csak ón üstben készíthető.

Hozzávalók:
- a Tüskés orchidea tüskéje
- sárkánykarom-reszelék
- feketeüröm
- meghajtófű
- sárkányvér

Arányok:
- Az arányok a Tüskés orchidea tüskéjének mennyiségéhez igazodnak. Ezt veszik alapul, tehát 1-nek, akkor a többi hozzávaló mennyisége a következőképpen alakul:
- Sárkánykarom-reszelék: 2
- Feketeüröm: 0,5
- Meghajtófű: 0,5
- Sárkányvér: 3
A mennyiségek unciában értendőek, és rézmérlegen kell kimérni őket.

Főzés:
A sárkányvér egy részét (2 uncia) és a sárkánykarom-reszeléket kell először az üstbe tenni, majd hagyni, hogy a vér elvégezze a dolgát, azaz a reszelék feloldódjon a forró üst alján, ez nagyjából tíz perc, addig nem szabad megmozdítani az üstöt, még az asztal meglökésével sem, és a kevergetése is tilos. Amíg erre várunk, egy mozsárban összetörjük a virág tüskéjét és a feketeürmöt, amit azonnal hozzá is teszünk az üst tartalmához, amint lejár az idő. Ekkor kevergetni kezdjük a főzetet öt percig az óramutató járásával ellentétesen, aztán hozzá kell adni a meghajtófüvet és a maradék vért, majd keverni még öt percig. Az öt perc lejárta után még főni hagyni úgy egy órát, de kicsi hőfokon. Ha túlságosan forr a főzet, akkor besűrűsödik, fekete nyálkás, nyúlós lesz, amit csak nehezen lehet eltávolítani az üstből. Ha túl kicsi a hőmérséklet, a méreg nem fogja kifejteni hatását, sárga színt ölt. Akkor megfelelő a főzet, ha átlátszó lesz. Ez csupán pár pillanatig tart, tehát a bájital készítőjének nagyon résen kell lennie. Miután felvette az átlátszó ’színt’, szobahőmérsékleten kell pihentetni egy napot, és csak utána lehet fiolákba tölteni.

Az idegméreg ellenszere
A bájital csak arany üstben készíthető el.

Hozzávalók:
- a Tüskés orchidea virága
- gránátalmalé
- boszorkányfű
- pióca
- kamilla
- gránátalma mag

Arányok:
- A virághoz nézik az arányt. Egy virág egynek számít, de súlyra ez másfél uncia.
- Pióca: 2
- Gránátalma mag: 0,5
- Kamilla: 1
- Boszorkányfű: 1
- Gránátalmalé: 4

Főzés:
A gránátalma magot összetörjük a boszorkányfűvel egy mozsárban, majd bedobjuk az üstbe. Ekkor gyújtunk csak alá neki, és mikor elkezd pattogni a mag, akkor adjuk hozzá a kamillát és a gránátalmalevet. Az óramutató járásával ellentétes irányú keverésnek köszönhetően a piros szín hamar fehérbe vált. Ekkor kell belerakni a piócát, és innentől kezdve két órán keresztül keverni szintén az óramutató járásával ellentétesen. A két óra letelte után kerül bele a virág. Fél napon keresztül kell főzni folyamatosan kétóránként kevergetve egyszer az óramutató járásának megegyező, majd ellentétes irányban. A főzetnek olyan színt kell felvenni, amilyen a virág színe volt. Ha feketére vált, akkor a főzetet elrontottuk. Ha letelik a tizenkét óra, a főzetet le kell fedni szintén arany fedővel és egy olyan helyre tenni, ahol éjszakánként a hold fénye beragyogja. Telihold idején vehető le róla a fedél először. Ha még mindig a virág színében pompázik a főzet, akkor tegyük vissza rá a fedőt, és újhold idején vegyük le róla ismét. Ezt addig ismételjük, amíg a bájital újra vörös színt nem ölt vagy le nem telik a két hónap. Ha két hónap után a főzet színe nem változik át a virág színéről, akkor a főzetet elrontottuk. Ha újra vörös színt vesz fel, akkor ki lehet tölteni fiolába és felhasználni. Sokáig nem tárolható, hamar elveszti az erejét.

Az idegméreg kimutatásának tesztje

Hozzávalók:
- 3 teáskanál gránátalmamag
- 2 dl csillaggyümölcs leve
- I teáskanál kamilla

Főzés:
A csillaggyümölcs levét frissen kell kipréselni a gyümölcsből, és rögtön az üstbe önteni, majd lassan melegíteni. Amíg melegszik összetörjük a gránátalmamagot és a kamillát, majd akkor rakjuk az üstbe, mikor a benne lévő folyadék testhőmérsékletű lesz. Tíz perc kettesével váltott irányú kevergetés után levesszük a hőforrásról, majd hagyjuk kihűlni. Ez a mennyiség négy tesztre elegendő. Mikor kihűlt fiolákba adagoljuk a folyadékot. Az egyikbe belecsepegtetjük az áldozattól vett vért, ha az fehér színt ölt, akkor nem ezzel az idegméreggel van dolgunk, ha vöröset, akkor a teszt pozitív lett, és minél előbb be kell adni az ellenszert.

Tetszhalott bájital:

Hozzávalók:
- friss sákánymáj
- tüskés orchidea tüskéje
- gyöngyvirág
- kakaóbab
- lime

Arány:
- friss sárkánymáj 2
- tüskés orchidea tüskéje 2
- gyöngyvirág 1 teljes növény
- kakaóbab 3
- lime 1 gyümölcs

Főzés:
A lime-ot kockákra darabolva és a gyöngyvirágot beledobjuk az üstbe, majd kevergetés mellett beleszórjuk a porrá morzsolt kakaóbabot. A főzet ekkor barna színt ölt, és erőteljes édes illat lengi be a helyiséget. Amíg az első buborékok meg nem jelennek, addig mozsárban össze kell törni a tüskéket és a májat felvágni csíkokra. A buborékok megjelenésekor először a májat, majd a tüskéket adjuk hozzá a főzethez. Tíz perc tetszőleges irányú keverés után a főzet zöld színt ölt, az illata pedig veszít erejéből, de még mindig édes marad. Még melegen kell kiönteni a fiolákba, majd sötét helyen tárolni felhasználásig.

Altatóként csupán az arányokon kell változtatni, de az elkészítés ugyanaz.

Arány:
- friss sárkánymáj 0,5
- tüskés orchidea tüskéje 0,5
- gyöngyvirágnak csak a virága
- kakaóbab 1
- lime 1 gyümölcs leve

Tetszhalott bájital ellenszer:

Hozzávalók:
- Friss sárkánymáj
- Tüskés orchidea virág
- Kaktuszgyümölcslé
- Bogáncs
- Ibolya virága

Arány:
- friss sárkánymáj 5
- tüskés orchidea virág 1
- kaktuszgyümölcslé 3
- bogáncs 2
- ibolya virága 3


Főzés:
Az üstbe beletesszük a sárkánymájat és a kaktuszgyümölcslevet. A főzetnek zöld szint kell öltenie, amikor hozzáadható a következő hozzávaló, az ibolya. Két jobb irányú keverés után mar hozza is lehet tenni az orchidea virágát és a bogáncsot. Egy órát hagyjuk főni, majd miután kihűlt fiolákba adagoljuk. Az felhasználás előtt a biztos hatás érdekében a méregkeverőtől szükséges egy haj- vagy szőrszál, ellenkező esetben kétséges a végkimenetel.

Altató bájital ellenszerként az eljárás ugyanez, a mennyiségek változnak csupán.

Arány:
- friss sárkánymáj 2
- tüskés orchidea virágából elég csupán két szirmot beletenni
- kaktuszgyümölcslé 2
- bogáncs 1
- ibolya virág 1

Itt érdemes még megjegyezni, hogy mind a tetszhalott bájital, mind az ellenszere egy-egy hozzávaló kihagyásával kómát is képes okozni. Ez esetben az altató arányait kell használni, viszont a bájitalnál ki kell hagyni belőle a gyöngyvirágot, az ellenszernél pedig a bogáncsot. Az altatónál és a kómánál nem szükséges friss Tüskés orchidea virágot használni, lehetséges szárított formában vagy porrá morzsoltan beletenni a főzetbe.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Mina patikája
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Magic of Darkness :: Kacatok :: Minden más-
Ugrás: