>
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Magic of Darkness
FOR IN DREAMS, WE ENTER A WORLD THAT'S ENTIRELY OUR OWN


Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Mondd el a titkod!

Válts gyorsan!

Felhasználónév:


Jelszó:


Latest topics
Vendég

Alexander V. Spark
Szomb. Ápr. 15, 2017 8:59 pm


Gwyneth Moss
Vas. Ápr. 09, 2017 6:40 am


Gwyneth Moss
Vas. Ápr. 09, 2017 6:39 am


Gwyneth Moss
Vas. Ápr. 09, 2017 6:37 am


Gwyneth Moss
Vas. Ápr. 09, 2017 6:37 am


Csoportok
Ki van itt?


Nincs

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég :: 1 Bot
A legtöbb felhasználó (44 fő) Szomb. Szept. 24, 2016 4:23 pm-kor volt itt.


Share | 
 

 Roxmorts helyszínei

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet


avatar

Kor :
36
Hozzászólások száma :
210
Hírnév :
2

TémanyitásTárgy: Roxmorts helyszínei   Vas. Május 01, 2016 2:10 am

a roxmortsi helyszínek

Vasútállomás: A város határában található, a Roxforthoz közelebb eső oldalon. A Roxfort Express ide érkezik be, és innen is indul minden év elején és végén, valamint a téli szünetben is. Vasútforgalma ettől eltekintve viszonylag gyérnek mondható. A King's Crosshoz képest apró és dísztelen állomás; falai jellegtelenek, egyszerű téglából húzott, masszív építmény. Közvetlen előtte három sínpár fut, a nyomok szerint ebből kettő van használatban.
Zonkó Csodabazárja: A mágikus kütyüket árusító üzlet alighanem a legnépszerűbb Roxmorts-i boltok között van. Zonko ugyanis trükkök és játékok egész garmadáját sorakoztatja fel, csupa olyasmit, melyek alkalmasak rá, hogy a diákok megannyi csínyt kövessenek el - ilyen például a trágyagránát. Az üzlet kívülről nézve pirosas-barna, ez a szín odabent is dominánsnak mondható, némi arany színnel feldobva. A régies, de jól karbantartott fa polcok és állványzatok tömve vannak portékával, ezek ára ugyan elég változó, de aki keres valamit, az alighanem meg is találja azt.
Aranytalár Varázslódivat: Elegáns, de látszólag kis üzlet. Belül már tetten érhető a tértágító bűbájok jótékony hatása, így sok minden megtalálható, jellemző rá a széles választék és a nagy - bár nem kifogyhatatlan - készletek. Elsősorban középkategóriás ruhákat és kiegészítőket árul, igény esetén méretre szabnak, de akár varratni is lehetséges. Sem az alsó árkategória, sem az elitekre jellemző, méregdrága öltözet nem képviselteti magát igazán; elvétve egy-két darab, ha akad. Az üzlet belülről halovány barnás falakkal rendelkezik, és egyszerű, letisztult elrendezéssel.
Madam Puddifoot kávézója: Ez egy viszonylag frissen nyílt üzlet - emiatt már csak a főutca végén kapott helyet -, mely elsősorban a szerelmes ifjú párokat célozza. Kívül-belül rózsaszín, mézes-mázos. Kínálatában is csupán ehhez illő italok és desszertek találhatóak meg. Belépve viszonylag kicsi, szűk tér várja a vendégeket, valamint sokszor csicsás, túlzóvá váló dekoráció, mely jellemzően arany, piros, valamint rózsaszín színekben pompázik.
Mézesfalás: A Mézesfalás egy édességbolt, ahol mindent lehet kapni… Borsbogyót, amitől füstölni kezd az ember szája, nagy kövér csokipocakot, tele málnakrémmel és tejszínhabbal, vagy épp  finom cukorpennát, gumicsigát, legalább százféle csokit, csillogó, rózsaszín kókuszjégkrém kockát, Bogoly Berti féle Mindenízű Drazsét és Bűvös Bizserét, vagy mentolos fogselyemcukrot, levitációs pezsgőcukrot. Bejárata azonban nem csak Roxmorts egy utcájára néző van, de pincéjébe egy csapóajtón át egy titkos alagút is vezet a Roxfort birtokon belülről: a kastélyban található félszemű banya szobrának tövében található az átjáró másik vége, mely bejáratát a banya púpja fedi fel értő kezek közt. A bolt csapóajtaja alatt nagy lépcsőfokokból álló kő lépcsősor rejlik, mely mögött hosszú, végtelennek tetsző az átjáró... A pince faládákkal és dobozokkal zsúfolt. Az üzlet tele van hosszú polcokkal, melyeken a világ legkülönfélébb és legfinomabb nyalánkságai sorakoznak. "Külön polcot foglalnak el a "speciális effektus" édességek: Drubli Legjobb Fúvógumija (amiből búzavirágkék gömbök áradtak, melyek napokig nem pukkadtak ki), a furcsa, cérnaszerű mentolos fogselyemcukor, a parányi, fekete borsbogyó ("Garantáltan tüzes lehelet!"), a Mirelit Egér ("Vacog és cincog tőle a fogad!), a varangy alakú mentolkrémes minyon ("Élethűen ugrál a gyomrodban!), a karcsú cukorpennák és a robbanócukorkák."" - J.K. Rowling - Harry Potter és az Azkabani fogoly
Calamus pennabolt: A bolt közvetlenül a Dominic Maestro's alatt foglal helyett. A környező boltokhoz képest kevésbé hivalkodó, egyszerű, az egyszerű faajtó mellett kétoldalt helyet foglaló, lapos, fakeretes, négyszögletű kirakat jellemzi. A betévedő itt bármit megkaphat, ami az íráshoz köthető: egyszerű és elbájolt pennákat, különféle tintákat és pergameneket - s persze megannyi egyéb, ehhez köthető eszközt.
Dominic Maestro's: A Dominic Maestro által vezetett üzlet közvetlenül a Calamus pennabolt felett foglal helyett. Egy széles kapualjon belépve, a házak közt elindulván, jobb kéz felől az első beugró rejti a felfelé ívelő lépcsősort, mely végén a bejárat helyezkedik el. Csekély forgalma miatt a lépcsőforduló gyakorta szerelmespárok rejtekéül szolgál. Bent a boltban a mahagóni szín dominál, kényelmes, otthonos, viszonylag tágas bolt. A legváltozatosabb hangszereket kínálja vételre, így például a mindenhol jól ismert zongora mellett a finn népi hangszer, a kantele is kapható. Az eladás mellett egyúttal foglalkozik ezek karbantartásával és szerelésével is.
Dervish & Durran: Zöldes keretű kirakatta fémjelzett bolt, ahol árulnak és szerelnek mindenféle varázsszerszámot, mint például a Gyanuszkópot is. Bejáratául az oldalt eső hátsóbejárat szolgál. A meglehetősen nagy, tágas üzlet a Főutca vége felé található.
Utcák: A főutca széles, hivalkodó és díszes megjelenéséhez képest a többi sokkalta kisebb és visszafogottabb. Jellemzően tiszta, jól kivilágított, és egyszerű utcák, melyeket egymáshoz kísértetiesen hasonlító házak öveznek.
Szellemszállás: "Mágiatörténeti helységkalauz szerint a [...] Szellemszállás nevű kunyhó pedig a legsűrűbben kísértett hely az egész országban. [...] A Szellemszállás, Nagy-Britannia legzsúfoltabb kísértettanyája. A nevezetes épület magányosan áll egy dombtetőn, magasan a falu házai fölött, bedeszkázott ablakaival és elvadult kertjével fényes nappal is meglehetősen rémisztő látványt nyújt. [...] úgy hírlik, hogy elég vad népség lakja. Még nappal se lehet bemenni." Belülről: "Lakatlan, romos helyiség [...] A falakról lóg a tapéta, a padlót lépten-nyomon foltok szennyezik, s a berendezési tárgyak ripityára törve hevernek szanaszét, mintha valaki a falhoz csapkodta volna őket. A szoba ablakai be vannak deszkázva." - J.K. Rowling - Harry Potter és az Azkabani fogoly A Roxfort birtokon álló Fúriafűz lábától alagút vezet ide, annak végén egy lyukon át egy sötét előszobába lehet jutni, mely közepén egy karosszék darabjai hevernek. A padlózat recseg. Az előszobából kilépve roskatag lépcső vezet felfelé; odafent vastag porréteg lep mindent. A hosszú folyosó, melyre az ember érkezik, több ajtót rejt, többsége elhagyatott, szétvert bútorzatú szoba...
Szárnyas Vadkan: A piszkos mellékutcáról nyíló fogadó cégérén egy levágott disznófej látható, mely egy fehér rongyon hever, tisztes mennyiségű vért folyatva arra. Belépve, s körbepillantva a hely elhanyagoltságról árulkodik; a földön több réteg por és kosz, az ablakokon szinte ki sem látni, s a fény is csak szórványosan jut be. Levegőjét áporodott kecskeszag jellemzi. A konkurenciával szemben itt szinte sosincs tömeg, vendégköre gyakorta kétes alakokból áll. A földszinten csupán egyetlen, egyágyas szoba található, de az emeleten több, félig-meddig karbantartott, olcsó kiadó szoba is található. A Vadkan pultosa egyben a tulajdonos is, Aberforth Dumbledore, aki a Roxfort igazgatójának, Dumbledore-nak az öccse.
Sikátorok: Apró, keskeny és gyakorta koszos mellékutak, melyek nem ritkán torkollnak zsákutcákba, vagy épp újabb, gyéren megvilágított, sötét sikátorokba. Ez Roxmorts árnyoldala, a csillogó főúttól paradox módon némelyik mégsem esik oly messze.
Három seprű: A kis fogadó cégérén nevéhez méltóan három seprű található. Odabent télen-nyáron tömeg, zsivaj, egy nagyobb kandalló generálta izzasztó meleg és sűrű füst fogadja a betérőket. A hely zsúfolt, a teret rengeteg kisebb faasztal, s hozzájuk tartozó székek öltik meg. A pultos lány - Madam Rosmerta - Roxmorts-szerte híres a csinos arcáról, dús kebleiről. A hely specialitása a meleg, az embert még a téli napokon is hamar átmelegítő (és akár gyömbérrel is kérhető) vajsör, de kapható lángnyelv-whisky, violalikőr, forralt mézbor, ribizlirum is az egyszerűbb italok mellett. Az emeleten kiadó szobák sora várja a megszállni vágyókat.
Erdei részek: A varázslófalu mintegy háromnegyedét szegélyezi. Fái sűrűn helyezkednek el, de még így is jóval világosabb, békésebb, mint a Rengeteg. Lombhullató fái télen sem őrzik meg leveleiket, az efféle bűbájosság hiányzik belőlük. Aljnövényzete a hozzá elérő fény és csapadék miatt sűrű, bozótos, állatvilága pedig meglehetősen változatos.
Hegyek: A hegyekhez közeledvén a lombhullatókat egyre inkább fenyvesek váltják fel, míg végül egy bizonyos magasság felett már ezek is kezdenek ritkulni. A hegyekben több apró patak, tó, vagy épp barlang és alagút is található, de csak kevesek merészkednek el addig; sokak szerint több mágikus bestia is lakja ugyanis e vidéket, s az efféle fenevadakat nem szerencsés háborgatni.
Postahivatal: A falu főutcáján helyezkedik el. Bent legalább két-háromszáz bagoly ül a polcokon (ezzel felvonultatva az összes lehetséges szín-, és méretkategóriát - az óriásoktól a verébméretűekig), és mindegyiken a lábán gyűrű díszeleg, mely segítségével színkód jelzi, hogy az adott madár milyen gyorsan szállítja a leveleket. Az eladó asztala mögötti falon kifüggesztve pedig megtekinthető a díjtáblázat. A madarak miatt általában huhogás jelentette alapzaj van.
Tomes and Scrolls: Ez a falu 1768 óta fennálló könyvesboltja. Kirakatában megannyi könyv és mágikus fénykép sorakozik, odabent pedig ódivatúan elrendezett, puritán, egyszerű fából készült szekrénysorokon bár, de széles kínálat fogadja az olvasni vágyó közönséget.
Dogweed and Deathcup: A környék egyetlen, kifejezetten ritka és/vagy exotikus növényekre specializálódott üzlete. Cégére zöld, és barátságos, ez azonban a benti portékára már nem mindig igaz, noha akadnak köztük felettébb vendégmarasztaló példányok is. Az üzlet belülről dísztelen, mindennek funkciója van, így elsődlegesen a növényekre koncentrálódik minden figyelem. A falak világossárga színezetűek, sok helyen már kopottak, néhol egy-egy virág kapaszkodik fel rájuk, míg máshol régebbi beázás nyoma fedezhető fel: ez az elhanyagoltság azonban a növényzeten egyáltalán nem látszik; jól karbantartott valamennyi - s ezt olykor az áruk is tükrözi.
Hairdressing salon: A főutcán kap helyett az apró, de odabent a tértágító bűbájok miatt mégis kényelmesnek tűnő üzlet. Bent sok tükör, melyek alatt hosszú, keskeny asztal, rajta rengeteg fodrászkellékkel, az asztal előtt pedig több szék sorjázik. Egy másik, kisebb szobában a hajmosáshoz elkülönített részleg található. Az ide járó kuncsaftok a legkülönfélébb hajszíneket, frizurákat kérheti, és sokszor kérik is. Az üzlet csütörtöktől vasárnapig szinte teltházzal üzemel, e napokra előjegyzés szükséges, azonban a hét első felében többnyire alig-alig lézeng bent egy-két ember az alkalmazottakon kívül.
J. Pippin's Potions: Ki ne tapasztalta volna, hogy egy bájital elkészítése túlmutat képességein, vagy épp túl sok erőt, időt, energiát, vagy épp pénzt emésztene fel? Vélhetően kevesen vannak, akik még egyikkel sem találkoztak - de akik igen, nos, számukra kifejezetten csábító lehet eme üzlet a szükség órájában. Pippin épp úgy árul megannyi bájitalt, mérget, s egyéb kotyvalékot, mint amennyire előre leadott igények mentén, megrendelésre is készít bizonyos szereket, persze tisztes összeget megkérve mindezért. Az üzlet az emeleten van, ahova vékony csigalépcsőn lehet feljutni az egyik kapualjtól. Az üzletben általában félhomály uralkodik, és kísérteties csend, az üvegvitrinek polcain pedig mindenfelé fiolák, lombikok, üvegcsék, kémcsövek a legváltozatosabb színekben. Természetesen Pippinnél kapható majd' valamennyi gyakoribb bájital hozzávaló is - jó, vagy legalábbis elfogadható minőségben, az alá sohasem ad -, ámbár sokkalta borsosabb áron, mint a falu más pontjain.
Ollivanders: Az üzlet az eladót kivéve szinte egy az egyben olyan, mint az Abszol úton lévő társa: igaz, annál valamivel kisebb, s szerényebb - de még így is emeletes. Bent a pult mögött, valamint az emeleten hatalmas, plafonig érő szekrénysorokon pálcák tucatjai várják, hogy valaki elvigye őket. Az előtérben két apró asztal, három-három székkel, a mennyezetről pedig hatalmas, tekintélyt parancsoló csillárok lógnak alá. Az üzlet kirakata a plafonig ér, így reggel-este könnyen belátni.
Ceridwen's Cauldrons: Az üzlet közvetlenül Madam Puddifoot kávézója mellett helyezkedik el, s mint az említett üzlet, úgy ennek sem jutott túl sok hely. Kirakatában több, különféle méretű és anyagú üst került elhelyezésre, míg odakint, közvetlenül előtte üstök egész sora kígyózik a cégér felé - természetesen midet gondos varázs rögzíti, elmozdíthatatlanok. Odabent a tér szűkös, klausztrofób érzést ad, de a legváltozatosabb méretű, színű és anyagú üstök, és egyéb, a bájitalfőzéshez elkerülhetetlenül szükséges kellékek is beszerezhetőek, valamint kérésre a régiek javítása, foltozása, tisztítása is megoldható.
Spintwitches: Az üzlet viszonylag eldugott helyen van, s hogy ezt kompenzálja, kirakata zsúfolt, gyakran hivalkodó. Félreeső mivolta ellenére is ismert, hiszen az egyszerű, hétköznapi dolgokat szerezheti itt be az ember: ilyen például az utazóláda, de a diákok körében felettébb népszerű (verseny)seprűk is. Mindemellett tartósélelmiszerrel is szolgál, mint például a száraztészta, liszt, cukor, só, rizs, stb.
The Magic Neep: Zöldségesre mindenhol szükség van - hiszen élelmet nem lehet a semmiből előteremteni. A Ceridwen's Cauldrons melett pedig akad is egy. Noha fő profilja a friss zöldség és gyümölcs, kapható minimális pékárú és tejtermék is az üzletben, de hús- és hentesárú már nincs: az csak a falu egy mellékutcájában lévő hentesnél kapható. A Neep egy zöld fakeretes ajtó (mely mellett nem sokkal szintén zöld, teherforgalom sázmára fenntartott ajtó foglal helyet) mögött rejtőző üzlet, de tavasztól koraőszig egy régi, zöld, fából készült lovaskocsin a kelendőbb portékával kitelepül az üzlet elé. Odabent szintén a zöld szín dominál: a fal haloványzöld, míg a polcok sötétzöldre vannak mázolva.
Wizarding Wireless Network Headquarters: Rövidítése WWN. A varázsvilágban egy kifejezetten népszerű rádióállomás. Jellemzőek rá az olyan zenei programok, mint például "Az elbűvölő óra" (házigazdája Glenda Chittock; Celestina Warbeck pedig, aki a középkorú varázshasználók középen felettébb népszerű, gyakori vendég ebben  műsorban), az interaktív programok, mint a "Fogak", "Rügyek és Gyökerek" (házigazdája Tilden Toots), és a hírközlemények, mint a WWN News, de itt fedezték fel a tinédzserek körében egyre népszerűbb bandát is, a Hátborzongató Nővéreket. A legtöbb varázslók közé született gyermek ezen nő fel. Az állomás központja Roxmortsban található, itt kap helyet az a kis szobácska, melyből az adást sugározzák.


"Felkelsz és az arcodra egy mosolyt festesz, ez is kell a mindennapos jelmezedhez. Milyen szép vagy! Újra játszol, újra élsz, magányodról nem beszélsz, hangok hívnak, visszatérsz; nem szeretsz és nem remélsz... Ugye nem félsz?"
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Roxmorts helyszínei
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Helyszínigénylések

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Magic of Darkness :: Távolabb :: Brit-szigetek :: Roxmorts-
Ugrás: