>
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Magic of Darkness
FOR IN DREAMS, WE ENTER A WORLD THAT'S ENTIRELY OUR OWN


Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Mondd el a titkod!

Válts gyorsan!

Felhasználónév:


Jelszó:


Latest topics
Vendég

Alexander V. Spark
Szomb. Ápr. 15, 2017 8:59 pm


Gwyneth Moss
Vas. Ápr. 09, 2017 6:40 am


Gwyneth Moss
Vas. Ápr. 09, 2017 6:39 am


Gwyneth Moss
Vas. Ápr. 09, 2017 6:37 am


Gwyneth Moss
Vas. Ápr. 09, 2017 6:37 am


Csoportok
Ki van itt?


Nincs

Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég :: 1 Bot
A legtöbb felhasználó (44 fő) Szomb. Szept. 24, 2016 4:23 pm-kor volt itt.


Share | 
 

 Alexander x Blaise

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet


avatar

Kor :
23
Hozzászólások száma :
4
Hírnév :
0

TémanyitásTárgy: Alexander x Blaise   Hétf. Nov. 07, 2016 9:24 pm


Mr. Spark & Mr. Zabini


A kandallóban vígan ropognak a hasábok, mialatt én a pamlagon nyújtózom el. Mióta nem az anyám igazgatja a kúriát, valamiképpen kellemesebb hangulatot árasztanak a falak; előtte az ősi kúria félhomályos folyosói, a kőfalak miatt hideg szobái borzongással töltötték el az embert, mintha az elhunyt nemesek is még a termeiket járnák, most azonban minden élő és meleg.
Nem, azt hiszem, a változás nem a természetem tudatalatti megnyilvánulásának köszönhető, csupán munkát adok az anyám nemtörődömsége alatt elkényelmesedett manóknak. Minden szobát megnyittattam és befűttettem, eszközöltem némi felújítást és modernizációt, továbbá száműztem mindent, amit az aranyvérűek oly’ szeretettel babusgatnak, miközben gyengébb idegzetűek hideglelést kapnának tőlük, köztük a Zabini ősök portréit. Még fekete démonoknak néznék őket jövendőbeli est-vendégeim, akiket pedig kár volna ilyen ostobaságokkal elrémíteni.
Előttem a kristályasztalkán egy felbontott levél hever, mellette egy üveg jó minőségű lángnyelv whiskey. Töltök egy kis pohárkával, majd ismét kényelembe helyezem magam, félülő helyzetben, a karfára támasztva alkarom. Néhány gondolat erejéig megállapodik tekintetem a levélen, kritikus tűnődéssel szemlélem, aztán a kiábrándult csalódottság kifejezésével fordítom el róla arcomat.
Fenyegetések, névtelen, rágalmazó levelek baljóslatú ígéretekkel és utalásokkal toldva – igazán megmosolyogtatóak egytől-egyig, de azt hiszem, nem ez volna az eredeti rendeltetésük. Különösképpen nem rémisztenek meg, bármilyen borzalmas kínhalált is fessenek elém a tintával vetett sorok. Egyrészről nem vagyok egészen nyúlszívű, másrészről – ami az előbbinél lényegesebb – megteszem a szükséges óvintézkedéseket, ami a biztonságomat és a hozzáférhetetlenségemet illeti.
Hogy mégis a Minisztériumhoz futottam, olcsó húzás csupán. Ostobaság volna kizárnom a lehetőségét annak, hogy rosszakaróim nem csak légből kapott  fenyegetéseket pufogtatnak, de ellenkező esetben is jobb elővigyázatosnak lenni a mai világban. Hadd lássa, akit érdekel, hogy testőrt sírok ki magamnak a Minisztériumtól, aki feltételezhetően nem sokkal ér többet, mintha narglikat fogadnék fel a védelmemre. Fájóan ostobának kellene lennem ahhoz, hogy így próbáljam garantálni a biztonságomat, de komédiának kétségkívül elsőrangú lesz a minisztériumi mitugrász, ahogy megtévesztésnek is.
Amennyiben betoppan a vendég, a házimanóm udvarias fogadtatásában lesz része, aki majd előzékenyen a szalonba kíséri. Reményeim szerint erre nem kell túl sokat várnom, ugyanis sajnálatos módon hamar elunom magam.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


avatar

Kor :
28
Keresem :
Hozzászólások száma :
54
Hírnév :
0

TémanyitásTárgy: Re: Alexander x Blaise   Csüt. Nov. 17, 2016 11:16 pm

Mikor az ember olyan munkakörben dolgozik, ahol a hiba, mint fogalom nem csak  hogy szitokszó, de egyáltalán nincs tolerálva, elkerülhetetlen, hogy emberi lény lévén, mégis elkövessen párat, majd viselje annak következményét. Más munkahelyen is előfordul, és ha kegyes a vezetőség, elengedi az illetőt egy enyhe figyelmeztetéssel, ha kevésbé kegyes akkor valami monoton, agysejtölő feladatot bíz rá a munkakörén teljesen kívülesve. Ha pedig ennél is kevésbé kegyes, nos jobb helyeken csak kirúgják az embert, hogy Mercury Arkell módszerei között mi számít kevésbé kegyesnek azt remélem sosem tudom meg.
Hogy én mit hibáztam? Nos első hibám, hogy a Spark családba születtem, de ezen már kell lenne agonizálni, - megtettem már annyiszor - azon sincs sokkal több értelme, hogy annyi év után miért pont most léptem föl nyíltan Barrington elnyomó atyáskodása ellen, mindenesetre bizonyosan ez juttatott most ide. Nem mondanám magam kiemelkedő aurornak, hisz motiváltság hiányában nem állt soha szándékomban feltörekvő karriert építeni, most pedig talán máélypontra értünk ennek tekintetében. Ellenben azt sem gondolnám, hogy az egyetlen feladat, amire alkalmas lennék jelen állapotomban az egy sportoló csőszködése, alaptalan fenyegetések okán. Nyílván, a Zabini háztartás utolsó örököse, aki egyben ünnepelt quidditch sztár és az értelmiségi körökben is otthonosan mozog nem olyasvalaki, aki feláldozható figura lenne a nagyok sakktábláján, mégis erősnek érzem, hogy egy-két levél arra inspirálja a Minisztériumot, hogy testőrt rendeljen mellé. Valószínűleg inkább az zavar, hogy ez a testőr én vagyok, és bár nagyon kecsegtető ajánlat, hogy a péntek estém egy híres sportolóval töltsem, annyira mégsem, hogy magamtól valóban így tegyek.
Mindenesetre némi rosz szájízzel végül rábólintottam a munkára - na nem mintha lett volna más választásom - ezért most a hatalmas kúria kapujában állok, annak díszes faajtaja előtt, miután átjutottam a házat körülvevő védő bűbájok során. Belépve nem meglepő mód házimanók fogadnak, illedelmesen elkérik a kabátom és itallal kínálnak, amit más esetben is viszautasítanék, de így munka közben pedig pláne. A díszes hall és a kellemes meleg, ami bent fogad kicsit javít a kedélyemen, bár maga az épület minden vendégszeretete ellenére kellemetlen érzést kelt a gyomrom hátsó szegletében. Ám ezt ignorálva követem az alacsony teretményt, hogy gazdájához vezessen, időközben pedig szemügyre veszem az oda vezető folyosókat és a szobák elrendezését, igyekezvén, hogy memorizáljam is azt.
Átfut az agyamon, hogy a Zabini háztartás nem annyira rég lett egy taggal szegényebb, és ha emlékeim nem csalnak ez azt jelenti, hogy az ifjú Blaise egyedül él ebben a termetes házban. Mármint persze a személyzeten kívül, akiket egyenlőre nem tudom, hogyan is kezel, hisz magáról a fiúról is csak annyit tudok, amennyit a szóbeszéd eljuttatott hozzám és ami az aktában le lett írva. De persze egy médiaszemélyiség ritkán mutatja azigazi arcát a nyilvánosságnak. Nem vagyok az az ember, aki enged az előítéleteknek, de van egy sejtésem, hogy akármennyire simulékonynak is mutatja magát a fiú - ami már gyanakvásra ad okot, legalábbis ez a tapasztalat -  a nagyérdeműnek, az nem a teljes igazság. Na nem mintha számítana, hisz nem bratyizni jöttem, bár kétségtelen szívesen tölteném az estét egy nem elviselhetetlen aranyifjú társaságában, ami még valóra is válhat.
Belépve a szalonba ugyan az a kellemes összhatás fogad, mint a ház többi részében, illetve maga a ház ura is, aki láthatólag igen kényelmesen érzi magát a karosszék és egy ital társaságában. Semmiképp sem olyasvalakinek néz ki, akit épp többszörösen megfenyegettek, de legalábbis nem olyannak, akit meg is érintett a dolog. Ez felettébb jó hír, mivel nálam kevés alkalmatlanabb ember van arra, hogy megnyugtasson egy feldúlt lelket.
- Jó estét Mr. Zabini. Elnézést, hogy megvárattam, Alexander Spark vagyok, a Minisztériumból - felmutatom az igazoló dokumentumot, amit ha kíván ellenkezés nélkül átnyújtok - Nem akarom megzavarni a láthatólag kellemes hangulatú estjét, ám kénytelen vagyok. Ha jól értesültem több fenyegetés is érte az utóbbi időben, ezért kérvényezte a Minisztérium asszisztációját - eltűnődöm vajon hány család van, akinek kérésére még maga a Minsiztérium is ugrik, és hamar arra a megállapításra jutok, hogy nem sok. A varázsvilág kasztrendszere igazi csoda - Nyílván már legalább háromszor elmondta ezt valamelyik kollégámnak, meg még kétszer egy harmadiknak, de ez a bevett ügyintézési menet, ezért meg kell kérdezzem. Tud bárkiről, aki valamiért neheztel Önre, vagy lenne oka az életére törni? - nem várok őszinte választ, nyílvánvalóan van, nem csak mert aranyvérű, de gazdag is, és mint olyan,  családjának a múltja is pont olyan foltokkal pettyezett, mint az összes többié a szigetországban, nyílván nem úgy jutottak odáig, hogy csak barátokat szereztek. Nem ígérkezik eseménydús estének, sem pedig olyannak, ahol nagy igazságok hangzanának el, de az ember bármikor kellemesen csalódhat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Alexander x Blaise
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Magic of Darkness :: Távolabb :: Brit-szigetek-
Ugrás: