>
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Magic of Darkness
FOR IN DREAMS, WE ENTER A WORLD THAT'S ENTIRELY OUR OWN


Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Mondd el a titkod!

Válts gyorsan!

Felhasználónév:


Jelszó:


Latest topics
Vendég

Alexander V. Spark
Szomb. Ápr. 15, 2017 8:59 pm


Gwyneth Moss
Vas. Ápr. 09, 2017 6:40 am


Gwyneth Moss
Vas. Ápr. 09, 2017 6:39 am


Gwyneth Moss
Vas. Ápr. 09, 2017 6:37 am


Gwyneth Moss
Vas. Ápr. 09, 2017 6:37 am


Csoportok
Ki van itt?


Nincs

Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég
A legtöbb felhasználó (44 fő) Szomb. Szept. 24, 2016 4:23 pm-kor volt itt.


Share | 
 

 A manó és a bájital esete

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet


avatar

Kor :
35
Hozzászólások száma :
7
Hírnév :
0

TémanyitásTárgy: A manó és a bájital esete   Csüt. Jan. 05, 2017 12:21 pm

Már akkor tudom, hogy ez a csendes csütörtök este mégsem lesz olyan csendes, mint amilyet reméltem, mikor a nagyteremből kilépve egy manón akad meg a tekintetem. Fura, vacsoraidőben mind a konyhában szoktak csücsülni, egy sem jön fel, hacsak nincs valami nagy gáz odalent. Gyors léptekkel felé tartok, mire az apró termetű lény összegörnyed, nem mer rám nézni. Ebből a közelségből már jól látom a keserves, görcsös mozdulatot, amivel a kezét a szájára tapasztja. - Mi történt? - kérdem lehajolva a manóhoz. - Rosszul vagy?

Meglehetősen esetlen vagyok, mert még sosem beszélgettem házimanóval az egészségi állapotáról, de - szerencsére - most sem kell sokáig várnom a válaszra. Az első kérdésre még makacsul rázza a fejét, hatalmas fülei a térdeimet csapdossák, ám a második után már kénytelen megszólalni.
- Az a lány adta, akinek folyton kék szalag van a haja között, Blinky nem vette el, Blinky nem akarta, nem, nem, nem - mantrázza, nem mer a szemembe nézni. Talán attól tart, hogy megütöm? A kék szalag azonban jó ismertetőjel, és ha nem láttam volna minden egyes bájitaltan órán Lisa Dash hajában, akkor is rá tudnék bökni a lányra némi gondolkodás után. Mit adhattál a manónak, te kis idióta? Az első gondolatom ez. Lisa nem a legjobb diákom, de sosem volt más dolgom vele, mint az, hogy csendre intsem az órán, ha már a főzőcskézés nem érdekli. A második pedig az, hogy szakértő segítségre van szükség. - Várj meg itt, Blinky, rendben?

Futólépésben térek vissza a nagyterembe, az oldalajtón át megyek, egyenesen a tanárok asztalához, és áthajolok a terítéken Czerny professzor felé.
- Megtenné, hogy kimegy a bejárati csarnokba, és a Blinky nevű házimanóval átmennek a földszinti 11-es terembe? Én is ott leszek hamarosan, csak előbb begyűjtök egy diákot.
Egy komoly pillantással megtoldva jelzem: ez nem holmi javaslat, aminek majd eleget tesz, ha befejezte az evést. Nem, ez igazán sürgős, pláne, hogy ha a manó esetleg valami mérget nyelt be, akkor azonnal fel kell vinnünk a gyengélkedőre.
A tanári asztalnak hátat fordítva indulok el ismét, ezúttal a hollóhátasok asztala felé. Néhány perc múlva meg is pillantom Lisát, ahogy középtájban ül, eszik, valamiről sutyorog a barátnőivel. Megtorpanok mögöttük, mire a fejek szétrebbennek.
- Dash kisasszony, kérem, szakítsa félbe a vacsoráját, és jöjjön velem! Ha mindent rendben találunk, hamarosan visszajöhet - adok szűkszavú utasítást, és még akkor is ott ül az aggodalom az arcomon, mikor a lánnyal a nyomomban elindulok kifelé. Átvágunk a bejárati csarnokon, és mire kitárom előtte a 11-es terem ajtaját, már a félelem mellett a düh is lángol bennem. Miért, miért kell egy ilyen baromsággal elrontani a csütörtök estét?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


avatar

Hozzászólások száma :
15
Hírnév :
1

TémanyitásTárgy: Soviet March   Vas. Jan. 08, 2017 2:29 pm


Czerny professzort mindenki végtelenül türelmes embernek ismerte, ellenben üvölteni még nem hallotta, akkor sem, amikor annak a túl lellkes harmadévesnek a munkáját kellett minősítenie, miután az sikeresen kivégezte az órai feladatként feladott bólintérek csoportját. Sokak egybehangzó véleménye szerint ez egy elmulasztott kötelessége volt, de elmondható, hogy szökő évente egyszer, ha kijött a sodrából, és arról a közönség mindig egyöntetűen lemaradt: hol volt már a kis Vakarcs, aki annak idején szabadjára engedte a nemtetszését egy-egy meccsen? Az évek alatt hamar arra jutott, hogy egyetlen tanulója, szeretője vagy kecskéje sem éri meg, hogy miattuk elveszítse a fejét, legyenek bár olyan kellemesen vonzóak, mint Ms. Rosenbluth. Az emberi hülyeség korlátlan tárháza volt a Roxfort, ezért nem is látta olyan sürgősnek az aktuális megnyilvánulásával foglalkozni, semmiképp sem sürgősebbnek, mint az előtte lévő étel. A jó fiú mindig emlékezik anyja szavaira, miszerint ami a tányérra kerül, pocsékba nem mehet.. De most mégis egy mély sóhajjal áll fel, a kollégái tudtára adva, hogy áldozattétele kizárólag a nőért történik, és ha alkalom kínálkozik, ők ne reménykedjenek benne.

A rá jellemző, talán árnyalatnyit sztereotip lendületével elsétál hát az asztalok között, tekintete csak a feltehetően lányán állapodik meg egy pillanatra, aztán lépked is tovább, egyöntetű figyelmet kiváltva a diákok seregéből - Czerny professzor minden volt, amire egy tinilány, vagy egy liberálisabb tinifiú vágyhatott, és nagyon is tisztában volt vele, annak ellenére, hogy nem képezték a zsánerét. Kiérve a csarnokba valóban megtalálta az említett manót, és miután nem volt képes lenyugtatni, a karjai közé vette, és úgy indult a kijelölt célpont felé. Hosszú élete folyamán hamar levonta a következtetést, hogy az erős jellemű nőknek nem érdemes nemet mondani, mert az ember csak rajtaveszt, és egyértelmű volt, hogy a manó nem éppen önmaga. Lerakja egy asztalra, közelebbről is megnézi magának, megforgatja a fejét, kinyújtatja a nyelvét, és mire a két nő csatlakozik hozzá, biztos benne, hogy átlátja a tüneteket.
- Remélem, jó magyarázata van arra, miért adott veritaserumot egy házimanónak, kisasszony. - az utolsó szó olyan lelkesedéssel érkezik, mintha egyenesen könnyűvérűnek nevezte volna, és nem hagyott ábrándoznivalót afelől, mit tart az észbeli képességeiről. Még azért felmerül benne, miért választják a diákjai éppen a csütörtököt rendszeresen a katasztrófák kirobbantására, mint előző héten az a hollóhátas, akinek az a vágya támadt, hogy megetesse a polipot a tóban, vagy mint az elődje, aki úgy kívánt megszabadulni a félresikerült bájitaltan házifeladattól, hogy megpróbálta lehúzni a fajanszon. Czerny professzor balszerencséjére éppen jókor volt rossz helyen, így megmenthette a robbanástól a kiszűrődő hangok után, és az említett diáklány annyira már nem volt ostoba, hogy megkérdezze, mit keres ő is az alagsori női mosdóban...?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


avatar

Kor :
35
Hozzászólások száma :
7
Hírnév :
0

TémanyitásTárgy: Re: A manó és a bájital esete   Szer. Jan. 11, 2017 8:20 pm

A terembe lépve biztos vagyok abban: ennél feldúltabb nem is lehetnék! Azután Czerny professzor minden felesleges kertelés vagy udvariaskodás nélkül Dash kisasszony döbbent, gyanakvó arcának szegezi a kérdést, amiért mind összegyűltünk - és hirtelen nem vagyok biztos abban, sírni vagy nevetni fogok-e. Nem tudom azt sem, melyik lenne kínosabb ebben a helyzetben.
- Biztos benne? - kérdezek ugyan, a kollégám arca nem hagy kétségeket. Hosszú másodpercekig hitetlenkedve pislogok Lisára, a mélységes döbbenet kifejezésével az arcomon, amiről legközelebb egy "örüljön, hogy nem vonok le most azonnal száz pontot a Hollóháttól!"-típusú grimaszt olvashat le. De nem rám néz. Ó, nem, ezek a diáklányok sosem énrám néznek, ha Czerny professzor a légtérben van. Legyen akár harminc méterre innen, a folyosón, vagy három centiméterre.

- De hát én nem is... - Lisa megpróbál mentegetőzni, mire szemöldökömet felvonva előrébb lépek az ajtóból magam is, és bevetem a "ne szórakozzon!"-arcot. Az általában hallgatást eredményez, s csak remélni merem, hogy Lisa befogja, mielőtt a vádak tagadásával tovább súlyosbíthatja a helyzetét.
- Dash kisasszony, azt hiszem, nem méri fel a helyzet súlyosságát. Blinky nyilvánvalóan nem tud hazudni, hála az ön mesterkedésének, és a kék szalagos lányra tett vallomást. - tekintetem lopva a hajába font, mélykék szalagra siklik. Egész pofás. - Tehát, honnan szerezte a veritaserumot, és miért adta be a manónak?

Lisa olyan veséig hatoló pillantást vet az asztalon remegve hintázó Blinkyre, hogy kedvem lenne rápirítani, de mikor beszélni kezd, őt is rémültnek érzem. A szavai lassan indulnak útra, és egy egészen elképesztő történet kerekedik belőlük.
- A veritaserumot... a szertárból hoztam el, mikor Rosenbluth professzor a legutóbb kiküldött, hogy... hozzak be két pótüstöt - kezdi, továbbra is Czerny felé fordul. Mintha itt sem lennék. - Nem csináltam semmit, csak azt akartam, hogy a manó... figyeljen valakire, akit ismerek.
Mikor az utolsó szavak is elhangzanak, a tenyerembe temetem az arcom. Megáll az ész! Bebájitalozta a manót, hogy kémkedjen valaki után? Ujjaim között Czernyre pillantok, kíváncsian felvonom a szemöldököm. Mi a következő lépés?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


avatar

Hozzászólások száma :
15
Hírnév :
1

TémanyitásTárgy: I need some vodka   Szomb. Jan. 14, 2017 1:07 pm


Czerny professzor időnként váratlanul megmutatkozó tudása rendre elképesztette a holdudvarát: az anyját a doxik kitelepítéséről való biztonsági előírásai, a diákjait a más tárgyak tekintetében nyújtott néhány mondatos megjegyzései, és főleg, a minisztériumi követeket a jogszabályok beható ismeretei, és bár ezekre mindig rá is kérdeztek, a férfi nem szeretett válaszolni arra, honnan is értesült ilyen jól. Hümmögött valami olyasmit, hogy így hozta az élet, járt erre-arra, de ennél többet sosem lehetett kihúzni az egyébként sem szószátyárból, azok az évek elmúltak, mikor kifejezetten büszke tudott lenni az elméjére.
Az viszont őt képesztette el, hogy egyesek mennyire nem ismerik a következmény kifejezést, még akkor sem, ha az hangos kopogtatással jelezte a részvételét az életükben - sőt, néha kifejezetten arra gondolt, hogy esetleg direkt ennyire hülyék az emberek, és ez nem volt varázsló vagy muglifüggő, mindkét oldalon találkozott az önsorsrontás legkülönbözőbb változataival, és még mindig lehetett neki újat mutatni, még ha ezt szerette volna tagadni is.
Itt van például Dash, akit magában nem szólítana kisasszonynak véletlenül sem, és az ő kis terve egy házimanó bevonásáról - Czerny professzor nagyon jól tudja, hogy ez az ügy ebben a formában a falak között marad, mert a varázsvilág nem törődik annyit sem a manókkal, mint ő a lány maradék önbecsülésével. Más szemszögből nézve azonban ez egy lopással egybekötött zsarolási és a személyi jogokat igencsak kényesen érintő intermezzo.. Ezt pedig a nagy befolyással bíró apák és anyák sem tudták tudni olyan nyomtalanul elsimítani. Ő már csak tudja.. a családjukban viszonylag gyakoriak a hasonló esetek.
Némán bólint csak a kérdésre, keresztbe fonja a karjait, és úgy figyeli tovább a diákot, aki volt olyan ostoba, hogy két ilyen tanárát haragítsa magára éppen vacsora után - a Roxfortról sok rosszat el lehetett és kellett is mondani, de azt, hogy tanári kara adós maradt volna a határozott fellépésben, azt nem.
- Szerencsétlen idióta.. - sóhajt fel mély hangon a vallomás után, és a plafonra emeli a szembogarait. Szeretett azzal hízelegni magának, hogy valamennyire mégis érti a tanulók észjárását, de ezt a lányok - valamiért mindig a lányok - meg is döntötték ösztönösen. - Kit figyeltettél meg?
Már az sem javítana a kölyök helyzetén, ha bevallaná, hogy beépült auror akcióban, a szánalmas módszer minden érvet félresöpör. Czerny professzor nem tud elképzelni sem olyan felállást, amiben ez egy működő terv lehet, és főleg nem érti, mi oka lehet a lánynak bárkivel szemben is ezt tenni - nem mintha nem egy teljesen semleges megfigyelő lenne az egyik legjobb hadászati felfedezés, de Dash a semminél is kevesebb a nagy játszmákban. Csak egy pillanatra enged a késztetésnek, hogy szálakat keressen a nevével kapcsolatban, de semmi ilyesmi nem merül fel: kivéve azt, amikor az óráján legutóbb hangos szóváltás alakult ki egy fiú és eközött a szerencsétlen között. Szakításnak tűnt, de ő nem törődött vele, mert az ezért járó pontlevonás megvárja az óra végét.. De nem akarja elhinni, hogy a cél, ami kicsit sem szentesíti az eszközt, egy féltékenységi hadjárat lenne. Nem, annyira még ez a lány sem lehet ostoba.
- És őszintén azt hitted, hogy simán megúszhatod? - közelebb lép hozzá és lenéz rá - Szerinted melyik a sértőbb, Dash: hogy egy diák ennyire hülyének nézi a tanárait, vagy hogy ő maga az a munkájuk után?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: A manó és a bájital esete   

Vissza az elejére Go down
 
A manó és a bájital esete
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Magic of Darkness :: Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzö Szakiskola :: A kastély :: Földszint és Bejárati csarnok :: 11-es tanterem-
Ugrás: