>
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Magic of Darkness
FOR IN DREAMS, WE ENTER A WORLD THAT'S ENTIRELY OUR OWN


Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Mondd el a titkod!

Válts gyorsan!

Felhasználónév:


Jelszó:


Latest topics
Vendég

Alexander V. Spark
Szomb. Ápr. 15, 2017 8:59 pm


Gwyneth Moss
Vas. Ápr. 09, 2017 6:40 am


Gwyneth Moss
Vas. Ápr. 09, 2017 6:39 am


Gwyneth Moss
Vas. Ápr. 09, 2017 6:37 am


Gwyneth Moss
Vas. Ápr. 09, 2017 6:37 am


Csoportok
Ki van itt?


Nincs

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég
A legtöbb felhasználó (44 fő) Szomb. Szept. 24, 2016 4:23 pm-kor volt itt.


Share
 

 Karakteralkotási segédlet - pálcák, csoportok, elkötelezettség

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet


Raziel Z. Arkell

Kor :
38
Hozzászólások száma :
210
Hírnév :
2

TémanyitásTárgy: Karakteralkotási segédlet - pálcák, csoportok, elkötelezettség   Karakteralkotási segédlet - pálcák, csoportok, elkötelezettség EmptyVas. Május 01, 2016 12:23 pm

A pálcákról:

A pálcák magjáról: [magyarul] [angolul]
A pálcák hosszúságáról és rugalmasságáról: [magyarul] [angolul]
A pálcákhoz használt fákról: [magyarul 1.] [magyarul 2] [angolul]
Az elkötelezettségekröl

Status Quo: "Rend pártiak," a változás/tatás ellenében állnak ki. Az eredetileg fennálló rendszer pártján állnak, a már jól bevált politikai rendszer és a társadalmi struktúra megtartása mellett teszik le voksukat.
Sötét Nagyúr: Változásokat akarnak, méghozzá most. A Sötét Nagyúr követői, titkos vagy nyílt támogatói, követői, új politikai irány, és társadalmi struktúra vágyói.
Semleges: Pártatlanok, akiknek egyik oldal győzelméhez sem fűződik érdekük. Egyik fél győzelméből sem kerülnek ki vesztesen.
Anarch: "Káosz pártiak," a háború elhúzódása az érdekük, a pillanatnyi káosz megőrzése, a rendszer megszilárdulásának megelőzése: mindig annak pártján állnak, aki épp vesztésre áll.
A csoportokról:


Hugrabug: A Hugrabug ház jelenlegi diákjai. "Hugrabugnak nyájas népe békés, igazságos. Oda mész, ha türelmes vagy S jámbor - ez világos."
Griffendél: A Griffendél ház jelenlegi diákjai. "Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél. Oda csak az kerül, ki Semmitől se fél."
Hollóhát: A Hollóhát ház jelenlegi diákjai. "A bölcs öreg Hollóhátban Éles elmék várnak. Kiknek a tanulás kaland, Oda azok járnak."
Mardekár: A Mardekár ház jelenlegi diákjai. "Hogyha agyafúrt s ravasz vagy, Ne is tekints másra: A Mardekár való neked. Ott lelhetsz sok társra."

Roxfort: A Roxfort tanárai és alkalmazottai, úgy mint a vadőr, vagy a gondnok. A Roxfort alkalmazottjának lenni megbecsült pozíció, pályakezdők a legritkább esetekben kapnak itt tanári állást, valamennyien szakmájuknak kiemelkedő tudói. A Roxfort oktatóinak lehetőségük van fejenként egy fő tanársegédet maguk mellé venni - azonban ez nem kötelező érvényű rájuk nézve, a tanítványt pedig bármikor meneszthetik, ha elégedetlenek vele.

Minisztérium: A Minisztérium alkalmazottjai a halhatatlanoktól az aurorokon át a Hop-hálózat duguláselhárító osztagáig. Az aurorok esetében a Roxforti évek után 4 év képzés szükséges, míg valaki  teljes értékű aurorrá válhat. A képzés első éve főleg alapozásból áll - ennek helyszíne a Minisztérium -, míg a többi gyakorlatközpontú - olykor változatos helyszíneken -, így a szakmára alkalmatlanok elsősorban ott tudnak kibukni. A képzés ingyenes, azonban az első bukás után magas tandíj ellenében folytatható csak a képzés. Az aurorok hierarchikus rendbe tagozódnak, élükön a parancsnokok állnak. A jogászok esetében szintén szükség van további tanulásra, ennek időtartama 3 év, helyszíne a Minisztérium, a képzés elsősorban elméleti. A képzés tandíjköteles. Az oktatóknak további egy éves képzésen kell átesniük, valamint külön vizsgával kell rendelkezniük. A Minisztérium többi alkalmazottja betanított munkás, akik maximum fél-egy éves képzésen estek át, vagy pénzük, befolyásuk révén alanyi jogon töltenek be bizonyos pozíciókat.

Sötét varázsló: Ide tartoznak a főállású halálfalók, a Zsebpiszok köz törzsvendégei, csempészek, orvkereskedők, bérgyilkosok, az alvilág sötétebbik fele. Ezen szakmák illegálisnak számítanak, a törvény szemében büntetendőek, így az óvatlanok könnyedén egy cellában találhatják magukat.
 
Varázslény: A játékos karakterként játszható varázslények. Ide sorolhatóak a (majdnem) emberi értelemmel bíró lények, úgy mint a kentaur, a házimanó, a (fél)óriás, stb.
 
Mugli: Muglik és a varázstalan világban élő kviblik. A kviblik szülei legalább részben varázslók, így ők már alapból tudnak a varázsvilág létéről (hacsak szüleik nem titkolják el előlük), azonban épp annyira varázstalanok, mint az egyszerű muglik. Foglalkozás tekintetében bármely, a való világban fellelhető posztot betölthetik.
 
Szent Mungo: Gyógyítók, nővérek, tanoncok a Szent Mungo Ispotályból. A Mungo elsősorban a varázslattal összefüggő kórságok, sérülések és egyebek kezelésére specializálódott, így páciensei elsősorban varázshasználók, de szükség esetén muglikat is ellátnak. Őket a kezelés végén emlékezetmódosítást követően engedik ki. A gyógyítók számára az Ispotály (tandíj ellenében) 5 éves, míg a nővérek számára 2 éves képzést szervez. Az oktatóknak további egy éves képzésen kell átesniük, valamint külön vizsgával kell rendelkezniük.

Mesterek: Mesteremberek (pálcakészítők, seprűkészítők, nyomdászok, talárszabászok, csodabazárosok) és tudósok (dragonológusok és sárkányidomárok, herbológusok, asztronómusok, varázslatfeltalálók, nyugdíjas tanárok, a RAVASZ vizsgabizottság tagjai). Tagjai elsősorban egy mestertől tanulják ki a szakmát, szervezett, a Minisztérium által hivatalosan elismert képzés ezek számára nincs, azonban kisebb-nagyobb közösségek, csoportok igen, melyek vállalhatják az új tagok kiképzését.

Sajtó: Rita Vitrol, Mr. Lovegood, gyakornok csicskák a kávéfőző mellől, rádiósok, a hivatalos és nem hivatalos sajtótermékek előállítói. A Minisztérium által hivatalosan elismert képzés ezek számára nincs, azonban az egyes sajtóorgánumok nem ritkán borsos tandíj fejében vállalják az utánpótlás képzését. Számukra azonban az élet gyakorta egy kávéfőző mellett indul, és sokuk soha nem jut ezen a szinten tovább.

Üzlet: A Szárnyas Vadkan kocsmárosa, mosogató a Foltozott Üstben, Madam Rosmerta, a Roxfort Express büfékocsis boszorkánya, Mézesfalásos tulajházaspár, a Czikornyai és Patza alkalmazottja, a Gringotts munkatársai, török varázsszőnyeg dílerek, orosz vodkásderelye importőrök, a Zsebpiszok köz tiszta adóbevallással rendelkező tulajai.

Elysium: Örökösnők és aranyifjak, aranyvérű dinasztiák leszármazottai, befektetők, bábmesterek, kviddicssztárok, varázslósakk-bajnokok, a Walpurgis Leányai, bestsellerszerzők. A varázsvilág elitje.

Elhunyt: Elhunyt karakterek, akikkel csak a múltban lehetséges játék - kivéve szellem/kísértet karakterek esetében.


"Felkelsz és az arcodra egy mosolyt festesz, ez is kell a mindennapos jelmezedhez. Milyen szép vagy! Újra játszol, újra élsz, magányodról nem beszélsz, hangok hívnak, visszatérsz; nem szeretsz és nem remélsz... Ugye nem félsz?"
Vissza az elejére Go down
 
Karakteralkotási segédlet - pálcák, csoportok, elkötelezettség
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Magic of Darkness :: 9 és 3/4-ik vágány :: Beosztási ceremónia :: Készülő karakterek-
Ugrás: